MARAblu

MARAblu, onze filosofie

oerkoe in de biesbosch met hoorns

De liefde voor de natuur straalt alles bij MARAblu.

Doordat de natuurlijke schoonheid van bijvoorbeeld een koeienhuid in een ontwerp in tact is gelaten en tot de verbeelding spreekt. Je ziet de koe bijna lopen.

En door het gebruik van materialen die mens- en milieuvriendelijk zijn. Dus je ziet soms fournituren van bijvoorbeeld hout in plaats van kunststof, omdat de natuurlijke voorraad aardolie van de aarde die nodig is om dat te produceren al zwaar belast wordt en uitgeput raakt.

En het gebruik van henneptouw en gerecycleerde stof in plaats van katoen, omdat hennep een sterke plant is gemakkelijk groeit en weinig pesticiden en andere chemicaliën nodig heeft om te groeien. Gerecycleerde stof is ook een mooi alternatief.

MARA blu gebruikt de huid van dieren uit Zuid-Amerika (Brazilië en Argentinië), waar ze vrij hebben kunnen rondlopen. Waar kalfjes bij hun moeder mogen blijven na hun geboorte. Waar koeien niet op krachtvoer en antibiotica leven maar in de natuur en in vrijheid. En ja, dan heb je dus ook een brandmerk op je tas of een onregelmatigheid door een horzelsteek!

En is het verkeerd om de natuur en wat zij te bieden heeft te gebruiken voor ons zelf? Mara vind van niet. Al sinds de oertijd jagen mensen op dieren en leven van de buit. Zonder te verkwisten wisten zij alles te gebruiken en jaagden ze voornamelijk op oude of zieke dieren. Met een diep respect voor de pracht en kracht van de natuur gebruikten zij vlees, botten en huid. Wij maken ook gebruik van de natuur, alleen we zijn de balans een beetje kwijt…

Verkeerd is het om de dieren in te kleine hokjes te stoppen voor meer opbrengst, hun kinderen af te pakken, ze te houden voor hun uiterlijk of vacht en ze geen dierwaardig bestaan te gunnen.

Leer, huid & haar, suède, vacht, het is allemaal afkomstig uit restproductie van veeteelt. Of uit afgeschoten overpopulatie, om het evenwicht tussen soorten in stand te houden. Weggooien? Niet doen. Wél met beleid gebruiken. En milieuvriendelijk laten looien natuurlijk wanneer mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Editor's choice
oerkoe in de biesbosch met hoorns
tuttibrutti tas sfeervol
dokterstas beugeltas groen