aan het laden
STAP-budget | opleidingen 'tassen & leerbewerken' | groot aanbod cursussen | workshops 'maak je droomtas'

STAP-budget voor basis- en (jaar-)opleiding ‘Tassendesign en leerbewerken’


OPLEIDING ‘tassendesign, leerbewerken & productie’ met STAP-budget

In de basisopleiding (3 basismodules en eindtoets) en volledige (jaar-)opleiding ‘Tassendesign, leerbewerken & productie’ leer jij zelf leren tassen maken. Beide opleidingen worden via het STAP-budget vergoed. Neem contact op voor meer informatie.

STAP staat voor Stimulering van de Arbeidsmarkt Positie. Met het STAP-budget kun je jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Het STAP-budget is een subsidie voor scholing met een geldbedrag van maximaal 1000 euro dat je 1 keer per jaar kunt gebruiken.

Het STAP-budget vraag je zelf aan.
Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat de cursus of opleiding die je wil volgen in het STAP-scholingsregister staan. Daar vind je MARAblu.
Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor het STAP-budget. Is het budget in deze periode op? Probeer het dan opnieuw in een volgende periode. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan maakt UWV het geld over naar MARAblu.

Je kunt het stappenplan gebruiken om te kijken of het STAP-budget ook voor jou geldt. Ook zie je in het stappenplan hoe je het STAP-budget kunt aanvragen en wat je daarvoor nodig hebt.

Voor meer informatie kun je de FAQ’s op de website van UWV lezen.

STAP VOORWAARDEN

* je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen
* je bent minimaal 18 jaar of nog niet met pensioen
* je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt geen werk. Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je het STAP-budget hebt aangevraagd
* je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen

STAP IN 1,2,3, STAPPEN

Schrijf je in voor de opleiding, ontvang het STAP-aanmeldingsbewijs en vraag daarna je STAP-budget van maximaal €1000,- aan bij UWV.
Wees er snel bij, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt bij UWV.

Er zijn 5 tijdvakken in 2022 waarop telkens een deel van het budget vrijkomt. Per periode is ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen.

Bij MARAblu kun je op elk moment starten. Jouw scholing start daardoor altijd binnen door UWV gestelde termijn van 3 maanden.

Wanneer je je aanmeldt krijg je de cursusmap & zilverpen cadeau!
Met daarin info over patroontekenen voor tassen, leerbewerkingstechnieken en notities per module.

lessen opleiding & cursussen ‘Tassen maken & leerbewerken’

We geven wel 6 lessen per week!
Maximaal 8 deelnemers per les.

Op woensdag, donderdag en vrijdag kun je 2 lessen volgen op 1 dag/avond. Afhankelijk van het aantal lessen of dagen dat je selecteert rond je de jaaropleiding ‘Tassen maken & leerbewerken’ in 1 jaar af.

Wil je 2-wekelijks lessen volgen? Dat kan.
Les gemist? Je kunt je les inhalen op een andere dag of in een andere week.

Door de individuele begeleiding in onze ‘tassenschool’ maak jij je eigen leren tas in jouw tempo. Je kunt de moeilijkheidsgraad van je ontwerp zelf bepalen en je leerproces sturen.

Geen vooropleiding vereist, instromen op elk moment.
CRKBO geregistreerd als kort beroepsonderwijs.

review score

5
Rated 5 out of 5
5 van de 5 sterren (gebasseerd op 15 reviews)
5 sterren100%
4 sterren0%
3 sterren0%
2 sterren0%
1 ster0%

reviews

ONTSPANNEN CREATIEF BEZIG ZIJN

Rated 5 out of 5
12 juli 2020

Ik ben ruim een jaar wekelijks naar het grote, mooie en gezellige atelier van Mara geweest. Ik heb niet de opleiding gevolgd maar heb elke keer een strippenkaart gekocht met 10 lessen. Lekker creatief bezig zijn onder begeleiding van een geduldige, zeer creatieve vakvrouw, die ook nog in staat is om een gezellige ontspannen werkomgeving te creëren.
En daarbij ook nog leuke tassen en een rokje gemaakt, allen nog steeds in gebruik.
Niet twijfelen gewoon een strippenkaart kopen. Krijg je echt geen spijt van!

Claudia

Aanrader!

Rated 5 out of 5
9 juli 2020

Mooi hoe je je creativiteit in je tas kunt stoppen. Het is iedere keer weer een feestje om naar Marablu te gaan. De gezelligheid, de professionaliteit & kundigheid van Mara. Je leert veel in een korte tijd. Van ontwerp, patroon tekenen tot het in elkaar zetten van je eigen handgemaakte tas. Aanrader!

Monique

Per module een bepaalde soort tas

Rated 5 out of 5
28 juni 2020

Een van de reden waarom ik juist voor Marablu heb gekozen is dat je een bepaalde soort/style tas kunt maken pèr module. Dat is ook nog eens een module naar eigen keuze. Voor mij is dat belangrijk geweest omdat ik helaas de tijd niet heb om de gehele cursus met álle modules te volgen en ik al het een en het ander zelf kan maken.
Nog een niet al te onbelangrijke reden is dat Mara een leermeester is en een erkend bedrijf runt. Dus als je iets op de juiste manier wil leren, dan ben je hier op het juiste adres!
Hier komt nog bij dat Marablu veel keuze heeft uit allerlei soorten leer, fournituren en vele verschillende industriële naaimachines heeft staan naast alle andere apparatuur die je nodig hebt om elke tas te kunnen maken die je maar wil maken.
Heb je iets specifieks nodig dan kan Mara dat voor je bestellen. Erg handig!
Mocht je nu nog twijfelen dan kan ik nog zeggen dat het waar is wat er in de vooraf gaande reviews staat, er is een ontspannen sfeer en Mara is zeer professioneel én erg aardig!
Bianca Stok

Bianca Stok

schrijf een review

Waarom kies je voor de opleiding | cursus leren tassen maken & leerbewerken bij MARAblu?

1

* max 8 pers. per les = intensieve begeleiding
* ruime werkplekken
* 8 machines dus nooit wachten
* 6 lessen per week mogelijk
* 3 lessen per week = binnen 1 jaar diploma
* 2 lessen per week = binnen 1,5 jr diploma
* 2-wekelijkse lessen mogelijk

2

* CRKBO geregistreerd
als kort beroepsonderwijs
* UWV scholingspartner
* de kosten zijn fiscaal aftrekbaar
* inhalen van lessen tot 2 weken na je laatste les
* gratis gebruik van (hand-)gereedschappen etc
* inclusief gratis cursusmap

3

* geen vooropleiding vereist
* instromen op ieder moment
* losse modules volgen ook mogelijk
* diverse cursussen om kennis te maken: shopper, gevoerde schoudertas of naaicursus
* volg workshops leerkennis, kostprijsberekening & ondernemersvaardigheden

Maak in 4 lessen een shopper van leer, in 6 lessen een schoudertas van leer met voering of doe een naaicursus van 10 lessen om zelf te kiezen wat je wil maken!

Bekijk resultaten van cursisten van MARAblu:

Je krijgt les van Mara, al 15 jaar fulltime in het vak ‘tassen maken’.

Liefde voor de natuur, dat heeft Mara Riviera al sinds haar kinderjaren. Zieke poesjes vonden een huis op zolder of onder haar bed, tot grote wanhoop van haar moeder die allergisch was.

Al jaren eet Mara voor een belangrijk deel biologisch.

Een passie voor creëren en ambachtelijke handwerktechnieken heeft Mara ook al jaren.
En met een Italiaanse vader is een feilloos gevoel voor stijl en klasse verzekerd.

Na een grondige reorganisatie op haar werk vielen er in 2005 ontslagen. Ook voor Mara, toen moeder van een zoontje van 1 jaar. Ze nam de haar geboden kansen in het reorganisatietraject en sprong in het diepe. Ze startte haar eigen bedrijf: MARAblu.

Avontuurlijk, inderdaad. Ambitieus ook. Maar waar een wil is, is een weg.

Inmiddels runt Mara al sinds 2005 succesvol een ecobewust lifestyle label met stylish stoere damestassen met een rauw randje, lifestyle & interieuraccessoires.

Gepassioneerd is ze door robuust leer, onregelmatigheden die authenticiteit benadrukken …
Lees verder

Tussen deelnemer en MARAblu wordt een studieovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst bevat onder meer het studieprogramma met leerdoelen (kennisaspecten en vaardigheden), de examencriteria en -procedure, studievoorwaarden, studiebegeleiding en algemene leveringsvoorwaarden.