aan het laden
STAP-budget | opleidingen 'tassen & leerbewerken' | groot aanbod cursussen | workshops 'maak je droomtas'
buzz & bezigheidMARAblu

MARAblu in BN de Stem

MARAblu in BN de Stem artikel

Van fysio naar leren tas

De loopbaan van Mara Riviera bij het UWV was kort maar krachtig. Gelukkig kreeg ze de kans om voor zichzelf te beginnen.

Ze was nog maar net in dienst als fysiotherapeut bij het UWV, of Mara Riviera stond na een reorganisatie al weer op straat. Twaalf jaar later doet ze iets heel anders. Ze runt met succes MARAblu: een ecobewust lifestyle-label met stijlvolle, stoere tassen en accessoires.

Sinds kort is MARAblu geen eenmanszaak meer. Het bedrijf biedt ook werk aan stikkers, een dtp’er en een marketingmedewerkster. In het atelier aan de Catharinastraat in Oosterhout verwondert de 48-jarige Riviera zich nog altijd over hoe het kan lopen: “Het leven biedt je soms kansen die je met beide handen moet aangrijpen. Mijn loopbaan bij het UWV was kort maar krachtig. Gelukkig volgde er een goed sociaal plan. Ik kreeg een jaar doorbetaald en werd begeleid. Dat gaf mij de kans om voor mezelf te beginnen.”

MARAblu is ieder jaar een beetje gegroeid. “In de crisistijd was het lastig, zeker als alleenstaande moeder. De zaak loopt goed en ik haal er veel plzier uit. Dat is het belangrijkste.”

Riviera begon met het maken en verkopen van babyspulletjes, zoals wollen slofjes en giletjes van leer.

“Leer is fantastisch om mee te werken. Na een deeltijdopleiding tassen maken, stapte ik over op dat product. Inmiddels geef ik die cursus zelf. De verkoop van de tassen liep meteen goed via winkels in heel Nederland. De creativiteit en originaliteit van mijn producten spreken de mensen aan. De liefde voor ecologisch materiaal klinkt er in door: het leer waar ik mee werk, laat zien hoe het beest geleefd heeft. Je ziet de oneffenheden, de strepen in de huid, stootplekken of waar een horzel gestoken heeft. Daar kies ik bewust voor: van koehuiden tot springbok en van waterkonijn tot zalmleer.”

Riviera maakt inmiddels ook woonaccessoires. Sinds 2009 heeft ze er nog een label bij: TUTTIBRUTTI. “Een goedkoper product voor een andere doelgroep. Maar is gelukkig ook een markt voor.”

BN de Stem met artikel over MARAblu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.