aan het laden
erkend beroepsonderwijs | grootste aanbod lessen per wk | instromen op elk moment | UWV-scholingspartner

over Mara Riviera

MADE IN HOLLAND MEETS ITALIAN DESIGN

Liefde voor de natuur, dat heeft Mara Riviera al sinds haar kinderjaren. Zieke poesjes vonden een huis op zolder of onder haar bed, tot grote wanhoop van haar moeder die allergisch was. En al jaren eet Mara voor een belangrijk deel biologisch.

Een passie voor creëren en ambachtelijke handwerktechnieken heeft Mara ook al jaren. Gekregen van haar Nederlandse oma, die aan borduren en kantklossen deed.
Met een Italiaanse vader is een feilloos gevoel voor stijl en klasse verzekerd.

Na een grondige reorganisatie (met haar opleiding fysiotherapie werkte ze bij het UWV) werden in 2004 ontslagen aangekondigd. Ook voor Mara, toen net moeder van haar zoontje, geboren in 2004.

Mara: “Het UWV bood tijdens het ontslagtraject de cursus Kies je Koers. Toen ik op de eerste cursusdag binnen liep stond op het bord groot geschreven ‘Wie in de zon wil staan, moet uit de schaduw komen’.
Raak! Ik wilde heel graag in de zon staan… “

Ze nam de haar geboden kansen in het reorganisatietraject en sprong in het diepe.
Ze startte in 2005 haar eigen bedrijf: MARAblu – bags & accessories.

Avontuurlijk, inderdaad. Ambitieus ook. Maar waar een wil is, is een weg!

Inmiddels runt Mara al jaren succesvol een ecobewust lifestyle label met stylish stoere damestassen met een rauw randje, lifestyle & interieuraccessoires.
Mooie tassen en accessoires van hoogwaardige kwaliteit die haar liefde voor de natuur laten zien en waar ook haar plezier in ambacht terug te vinden is.

Gepassioneerd is ze door robuust leer, onregelmatigheden die authenticiteit benadrukken, natuurlijke glans … Je voelt het al, die liefde en respect!

TUTTIBRUTTI

In 2013 is daar TUTTIBRUTTI bij gekomen, handig-in-gebruik fashionable tassen in dik ruig leer. Aan het leer zie je Mara’s liefde voor het materiaal. De metalen details benadrukken de robuustheid van het leer.

De tijdsgeest, de economie en haar creativiteit vroegen om een tassenlabel met praktische fashionable tassen van echt leer waar je elke dag met plezier je spullen in blijft mikken. En dan met een fijn praktisch prijskaartje :).

In 2015 is MARAblu verhuisd. Van werken-vanuit-huis verdeeld over 3 kamertjes, naar een atelierruimte van wel 175m2! Die ruimte vroeg gewoon om haar kennis en passie voor leer en leerbewerking te delen met jou.
En dat doet Mara door cursussen, workshops en de vakopleiding ‘Tassen maken & leerbewerking’ te geven.

In het atelier vind je 8 werkplekken, even zoveel naaimachines, gereedschappen, leer & stoffen die je nodig hebt én nog veel meer om leer te bewerken.

Maar bovenal vind je in het atelier in Oosterhout een inspirerende en creatieve omgeving!
Dus kom gerust eens kijken, ruiken, voelen en sfeer proeven.
Óf neem vast een kijkje via dit filmpje.

With love & respect, Mara

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuwe items & nieuws maar doe vooral veel inspiratie op!
Maximaal 1 bericht per week. Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Privacybeleid