aan het laden
STAP-budget | opleidingen 'tassen & leerbewerken' | groot aanbod cursussen | workshops 'maak je droomtas'

over MARAblu

With love and respect

oerkoe in de biesbosch met hoorns

LOVE

Natuur om je heen maakt je evenwichtig en positief. De geur van het bos of zee, massieve bergen, kleurrijke bloemen, fluitende vogels … De liefde voor die natuur straalt af van elk ontwerp bij MARAblu.

Bij MARAblu vind je tassen & lifestyle accessoires die natuur dicht bij je brengen.

Doordat de natuurlijke schoonheid van bijvoorbeeld een koeienhuid in tact is gelaten spreekt de huid tot je verbeelding. Je ziet de koe bijna lopen. 

MARAblu gebruikt de huid van koeien uit Zuid-Amerika, waar de dieren vrij hebben kunnen rondlopen met weinig tot geen inmenging in de natuurlijke levensloop. Koeien leven niet op krachtvoer en antibiotica.
De dieren grazen hun eigen kostje bij elkaar op de pampa’s, die één van de best te begrazen vlaktes in de wereld zijn. De kalfjes mogen bij hun moeders blijven. 
De dieren spelen, vechten en leven met elkaar zoals de natuur het bedoeld heeft.

Omdat de pampa’s erg uitgestrekt zijn worden de koeien helaas wel gebrandmerkt om de eigenaar van het dier te bepalen.
En ja, dan heb je dus ook een brandmerk op je tas of een onregelmatigheid door onvoorzichtig spelen of een horzelsteek.

Het leer laat dit alles zien. Leer leeft!

Ook in het gebruik van natuurlijke materialen zie je de liefde voor de natuur terug.
Dus je ziet fournituren van bijvoorbeeld hout omdat de natuurlijke voorraad aardolie van de aarde die nodig is om kunststof te produceren al zwaar belast wordt en uitgeput raakt.

En gebruik van henneptouw bij onze plantenhangers en gerecycleerde stof in plaats van katoen, omdat hennep een sterke plant is gemakkelijk groeit en weinig pesticiden en andere chemicaliën nodig heeft om te groeien. Gerecycleerde stof is ook een mooi alternatief en dat gebruiken we dan weer als ritsvak in de shoppers van TUTTIBRUTTI.

RESPECT

En is het verkeerd om de natuur en wat zij te bieden heeft te gebruiken voor ons zelf? Mara vindt van niet.
Al sinds de oertijd jagen mensen op dieren en leven van de buit. Zonder te verkwisten wisten zij alles te gebruiken en jaagden ze voornamelijk op oude of zieke dieren. Met een diep respect voor de pracht en kracht van de natuur gebruikten zij vlees, botten en huid.
Wij maken ook gebruik van de natuur, alleen we zijn de balans een beetje kwijt…

Verkeerd is het om de dieren in te kleine hokjes te stoppen voor meer opbrengst, hun kinderen af te pakken en ze geen dierwaardig bestaan te gunnen.

Leer, huid & haar, suède, vacht, het is allemaal afkomstig uit restproductie van de veehouderij. Of uit afgeschoten overpopulatie, om het evenwicht tussen soorten in stand te houden. Weggooien? Niet doen. Wél met beleid gebruiken. En milieuvriendelijk laten looien natuurlijk wanneer mogelijk.

Vind je dit interessant? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuwe items & nieuws maar doe vooral veel inspiratie op!
Maximaal 1 bericht per week. Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Privacybeleid
Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuwe items & nieuws maar doe vooral veel inspiratie op!
Maximaal 1 bericht per week. Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Privacybeleid