TASSEN & LEER

cursussen | workshops
opleidingen | webshop

25 cursussen
start op elk moment

basisopleiding 3 mnd
(jaar-)vakopleiding

luxe workshops
‘maak je eigen leren droomtas’

Met een opleiding  in ‘tassendesign, leerbewerken en productie’ kan je alle
kanten op. In loondienst of
als zelfstandig ondernemer, naast je baan bv. 

TASSENDESIGN, PRODUCTIE & LEERBEWERKEN

Het is een specialistisch ambacht: tassendesign, (ambachtelijke) leerbewerking en/of de productie van lederen tassen, accessoires en kleding.

Combineer ambacht en je creativiteit in een opleiding ‘tassendesigner & ambachtelijk leerbewerken’ en leer alle ins en outs van het vak. De duur varieërt van 8 dagen tot 1 jaar.
Je begint met een eenvoudige shopper en als snel maak jij zelf zo’n mooie dokterstas of klassieke schooltas/laptoptas.
In elke module leer je weer een ander tassysteem en nieuwe leerbewerkingstechnieken.

Of je nu naast je baan van je hobby voor een paar dagen je werk wil maken, je eigen tassenlijn wil starten of uiteindelijk in loondienst wil werken, met het behalen van een diploma van de basisopleiding of vakopleiding ‘Tassendesign & leerbewerken’ kun je alle kanten op.

Geen ervaring of vooropleiding vereist. Individueel instromen op elk moment.
Door het CRKBO geregistreerd als kort beroepsonderwijs.

Volg je opleiding bij MARAblu, het grootste opleidingscentrum op het gebied van tassendesign.
Tijdens de modules profiteer je van jarenlange ervaring, expertise in -duurzame- materialen en een hoog kennisniveau.

(jaar-)vakopleiding


De vakopleiding bestaat uit de 3 basismodules die je ook volgt in de basisopleiding, 8 volgende modules en de meesterproef als examen. De modules bestaan allen uit 8 dagdelen van 20 uur, totaal 96 dagdelen en 240 uur. Afhankelijk van het aantal lessen wat je volgt per week duurt de opleiding 6 maanden, één jaar of anderhalf jaar.

Alle modules van de vakopleiding zijn ook als losse cursussen te volgen.

3 BASISMODULES

Je start met de 3 basismodules. Daarin leer je de basisbeginselen van patroontekenen, de belangrijkste soorten naden en 3 basis-tassystemen. Daarnaast maak je kennis met alle leerbewerkingstechnieken als snijden, schalmen, lijmen en leer stikken.
Je krijgt in deze basismodule ook je cursusmap cadeau. Met daarin alle informatie over patroontekenen, naadtoeslagen en -verwerking en leerbewerkingstechnieken.

Je past deze kennis ook meteen toe door al in de 1e basismodule je eerste eigen tas te ontwerpen en uit te voeren. Zelfs met ritssluiting en een handig ritsvak en telefoonvakje. Na de beoordeling van je tas neem jij deze eerste zelfontworpen tas al mee naar huis!

8 VOLGENDE MODULES

De 8 volgende modules bestaan ook steeds 20 uur (8 dagdelen) per module of cursus. In elke module/cursus ontwerp je een nieuw model tas volgens een ander tassysteem met daarmee weer nieuwe ontwerpspecificaties en leerbewerkingstechnieken.
In principe is het niet nodig om huiswerk te doen, maar wanneer je zo ver bent om complexere items te maken, is schetsen of patronen thuis uitwerken soms wel prettig.

De volgorde van de 11 modules kent een opbouw in moeilijkheidsgraad. In overleg is het echter wel mogelijk om modules in een andere volgorde te kiezen of andere cursussen als module toe te voegen of vervangen.

Niet onbelangrijk: MARAblu kent een hoog slagingspercentage doordat je uitstekend voorbereid de meesterproef aflegt.

MEESTERPROEF

In de laatste module leg je de meesterproef af als examen. De meesterproef bestaat uit een opdracht voor een tas of kledingstuk met een selectie uit (vooraf niet bekende) eisen, op het gebied van tassysteem, technieken, stikwerk en moet binnen 20 uur worden gerealiseerd. Thuis aan de opdracht werken is niet toegestaan.

Een eis die we altijd stellen: één recyclede of duurzame soort materiaal. Gewoon, we houden van de natuur en onze planeet dus het gebruik van recyclede of duurzame materialen is de norm! En ook kleine beetjes helpen.

Een met goed gevolg afgelegde meesterproef geeft recht op het diploma ‘professioneel tassendesigner & leerbewerker’.
Hierna kun je gevorderdencursussen of aanvullende cursussen volgen om je kennis verder te verbreden.


INFORMATIE OP EEN RIJTJE

* geen ervaring of vooropleiding vereist
* 96 dagdelen van 2,5 uur (6 mnd of 1 jaar)
* lessen op woensdag, vrijdag en zaterdag
* inbegrepen is het gebruik van alle garens, leerbewerkingsmachines en handgereedschappen
* niet inbegrepen zijn het leer en fournituren. Reken op een bedrag tussen €25,- en €50,-
* € 4299,- inclusief diploma
* te volgen als losse cursussen: 3 basismodules, kies 8 modules uit 12 mogelijke modules en de meesterproef

 

BINNEN ELKE MODULE LEER JE:
* het maken van een schets van je design
* het tekenen van een basispatroon en het maken van snijpatronen
* het bepalen van de juiste soort leer en aanverwante materialen voor het gestelde doel
* het gebruik van leermachines
* vaktechnische handelingen als snijden, schalmen en stikken van leer of aanverwante materialen
* het monteren en afwerken van de tas of kledingstuk

Tussen deelnemer en MARAblu wordt een studieovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst bevat onder meer het studieprogramma met leerdoelen, de examencriteria en -procedure, studievoorwaarden, studiebegeleiding en algemene leveringsvoorwaarden. Bij betaling van een opleiding, module of cursus gaan MARAblu en jij deze studieovereenkomst aan.
basisopleiding

In de basisopleiding volg je 3 basismodules van elk 8 dagdelen, in totaal 20 uur per module.
In deze modules leer je de basisbeginselen van patroontekenen, de belangrijkste soorten naden en 3 basis-tassystemen. Daarnaast maak je kennis met alle leerbewerkingstechnieken als snijden, schalmen, lijmen en leer stikken.

Met deze 3 basissystemen, kennis van patroontekenen en beginselen van leerbewerkingstechnieken kom je een heel eind.

De technieken en machines die nodig zijn voor leerverwerking zijn grotendeels gelijk aan die van de zeilindustrie, gordijnindustrie, meubelindustrie en voor het verwerken van alternatieven voor leer als cactusleer, ananasleer, recycled materiaal als bijvoorbeeld vilt op basis van PET-flessen, kunststof banners, (jeans-)jassen/uniformen, dekens ea non-wovens.

BASIS

Het is een mooie basis om jouw producten verder mee te ontwikkelen wanneer je tassen maakt van duurzame of recyclede materialen als banners, vilt van PET-flessen, uniformen of dekens.
Verder kun je met de kennis die je hebt van industriële machines en verwerking van diverse soorten naden terecht bij meubelindustrie, zeilindustrie en gordijnateliers.

INHOUD 3 BASISMODULES

In de 1e basismodule (aangesneden souflet) van 20 uur ontwerp jij een eenvoudig model tas zonder voering, maar met een ritssluiting en een handig ritsvak met telefoonvakje daarop gestikt. Want wie durft nog met een niet-sluitende tas de straat op?

In deze basismodule krijg je de cursusmap cadeau met daarin alle informatie over patroontekenen, naadtoeslagen en -verwerking en leerbewerkingstechnieken.

In de 2e basismodule  leer je de beginselen van een tas met een ronding. Van helemaal rond tot afgeronde hoeken, dat bepaal jij. Dit is de doorlopende souflet of bandsouflet, ook wel zadeltas genoemd. Je leert nieuwe manieren om een naad te stikken en te schalmen.

En in de 3e basismodule  maak je een model met een zwevende souflet; het zijpand (souflet) is naar binnen verlegd. Heel leuk voor handige kleine tasjes!


EINDTOETS

De eindtoetsing bestaat uit opdrachten die in 2,5 uur uitgevoerd moeten worden. Thuis aan de opdracht werken is niet toegestaan.
De vooraf niet bekende opdrachten worden gekozen uit de patroontekentechnieken en leerbewerkingstechnieken die in de 3 basismodules aan de orde zijn gekomen.

Een opdracht die we altijd geven: één recyclede of duurzame soort materiaal. Gewoon, we houden van de natuur en onze planeet dus het gebruik van recyclede of duurzame materialen is de norm! En ook kleine beetjes helpen.

Een met goed gevolg afgelegde eindtoets geeft recht op het diploma ‘beginnend tassendesigner & leerbewerker’.
Hierna kun je de opleiding verder volgen met de 8 vervolg modules en daarna de meesterproef.
Je kunt hierna ook losse cursussen volgen om je kennis verder te verbreden.


INFORMATIE OP EEN RIJTJE

* geen ervaring of vooropleiding vereist
* 3 x 8 dagdelen van 2,5 uur (8 dagen of 3 maanden)
* lessen op woensdag, vrijdag en zaterdag
* inbegrepen is het gebruik van alle garens, leerbewerkingsmachines en handgereedschappen
* niet inbegrepen zijn het leer en fournituren. Reken op een bedrag tussen €25,- en €50,-.
* €1399,- inclusief koffie & thee
* de modules kun je ook als losse cursussen volgen


BINNEN ELKE MODULE LEER JE:

* het maken van een schets van je design
* het tekenen van een basispatroon en het maken van snijpatronen
* het bepalen van de juiste soort leer en aanverwante materialen voor het gestelde doel
* het gebruik van leermachines
* vaktechnische handelingen als snijden, schalmen en stikken van leer of aanverwante materialen
* het monteren en afwerken van de tas of kledingstuk

Tussen deelnemer en MARAblu wordt een studieovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst bevat onder meer het studieprogramma met leerdoelen, de examencriteria en -procedure, studievoorwaarden, studiebegeleiding en algemene leveringsvoorwaarden. Bij betaling van een opleiding, module of cursus gaan MARAblu en jij deze studieovereenkomst aan.
voortgezette opleiding

In deze modules krijg je 6 nieuwe tassystemen aangeleerd en in de laatste module, de meesterproef, krijg je ook nieuwe combinaties van technieken aangereikt.

Deze tassystemen bepalen de vormgeving van de tas en kunnen over het algemeen niet gecombineerd worden. In elke module komen ook weer nieuwe leerbewerkingstechnieken aan bod.
Daarnaast pas je jouw kennis van de bewerkingstechnieken toe die je eerder op deed in de basisopleiding. Je kunt ze over het algemeen ook combineren.

Je moet om deze opleiding te kunnen volgen hierom al aantoonbare basiskennis hebben of je hebt de basisopleiding van MARAblu hebben gevolgd.

TASSYSTEMEN:

* tas met ingezette klep en rondom omgeboekte klep met vormversteviging
* bowlingbag óf weekendtas met passepoile met in- en uitschotpunt en verstevigde bodem met inleg en vormversteviging
* platte tas of enveloppetas met rits
* buideltje met aantrekkoord (reticule) met ronde bodem en passepoile rondom
* klassieke boekentas of laptoptas met keersouflet-techniek
* dokterstas of beugeltas

De opleiding wordt afgesloten met de meesterproef.
De meesterproef bestaat uit een opdracht voor een tas (of kledingstuk) met een selectie uit (vooraf niet bekende) eisen, op het gebied van tassysteem, technieken, stikwerk en moet binnen 20 uur worden gerealiseerd. Thuis aan de opdracht werken is niet toegestaan.
In de meesterproef krijg je ook weer nieuwe combinaties van technieken aangereikt om van te leren.

Een eis die we altijd stellen: één recyclede of duurzame soort materiaal. Gewoon, we houden van de natuur en onze planeet dus het gebruik van recyclede of duurzame materialen is de norm! En ook kleine beetjes helpen.

Een met goed gevolg afgelegde meesterproef geeft recht op het diploma ‘professioneel tassendesigner & leerbewerker’.


INFORMATIE OP EEN RIJTJE

* basiservaring of basisopleiding vereist
* 8 dagdelen van 2,5 uur per module
* totaal 56 lessen (19 dagen of 6 maanden)
* lessen op woensdag, vrijdag en zaterdag
* inbegrepen is het gebruik van alle garens, leerbewerkingsmachines en handgereedschappen
* niet inbegrepen zijn het leer en fournituren. Reken op een bedrag tussen €25,- en €50,-
* €2599,- inclusief koffie & thee
* de modules kan je ook als losse cursussen volgen


BINNEN ELKE MODULE LEER JE:

* het maken van een schets van je design
* het tekenen van een basispatroon en het maken van snijpatronen
* het bepalen van de juiste soort leer en aanverwante materialen voor het gestelde doel
* het gebruik van leermachines
* vaktechnische handelingen als snijden, schalmen en stikken van leer of aanverwante materialen
* het monteren en afwerken van de tas of kledingstuk

Tussen deelnemer en MARAblu wordt een studieovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst bevat onder meer het studieprogramma met leerdoelen, de examencriteria en -procedure, studievoorwaarden, studiebegeleiding en algemene leveringsvoorwaarden. Bij betaling van een opleiding, module of cursus gaan MARAblu en jij deze studieovereenkomst aan.
gevorderdenopleiding

In de gevorderdenopleiding volg je 3 basismodules van elk 8 dagdelen, in totaal 20 uur per module.
In deze modules leer je de nieuwe technieken om een tas vorm te geven, varianten van reeds bekende technieken en dit in de grond- en snijpatronen correct verwerken.
De modules hebben een hoog kennisniveau en helpen je designs voor te bereiden op verkoop.

PRODUCTIE en VERKOOP

Daarnaast is een belangrijk onderdeel van de 3 modules gericht op verkoop en productie.
Je leert een kostenplaatje voor het geheel maken, een kostprijsberekening per item maken, een planning voor productie maken en de inkoop organiseren.

De technieken en machines die nodig zijn voor leerverwerking zijn grotendeels gelijk aan die van de zeilindustrie, gordijnindustrie, meubelindustrie en voor het verwerken van alternatieven voor leer als cactusleer, ananasleer, recycled materiaal als bijvoorbeeld vilt op basis van PET-flessen, kunststof banners, (jeans-)jassen/uniformen, dekens ea non-wovens.

EINDTOETSING

De eindtoetsing van de gevorderdenopleiding bestaat uit het voldoende afleggen van de 3 modules.

Daarnaast uit het inleveren van:
* een beschrijving van hoe het product geschikt is gemaakt voor productie, welke keuzes zijn gemaakt voor de uitvoering van het productieproces
* een inkoopplanning: welke leveranciers, voorraadbeheer, MOQ’s
* een logistieke planning van de productie
* een kostenberekening en kostprijsberekening van het product

Een met goed gevolg afgelegde eindtoetsing geeft recht op het diploma ‘gevorderd tassendesigner & leerbewerker’.


INFORMATIE OP EEN RIJTJE

* basisopleiding en 5 modules van de vakopleiding vereist
* 3 x 8 dagdelen van 2,5 uur (8 dagen of 3 maanden)
* lessen op woensdag, vrijdag en zaterdag
* inbegrepen is het gebruik van alle garens, leerbewerkingsmachines en handgereedschappen
* niet inbegrepen zijn het leer en fournituren. Reken op een bedrag tussen €25,- en €50,-
* €1399,- inclusief koffie & thee
* de modules kun je ook als losse cursussen volgen

 

BINNEN ELKE MODULE LEER JE:
* het maken van een schets van je design
* het tekenen van een basispatroon en het maken van snijpatronen
* het bepalen van de juiste soort leer en aanverwante materialen voor het gestelde doel
* het gebruik van leermachines
* vaktechnische handelingen als snijden, schalmen en stikken van leer of aanverwante materialen
* het monteren en afwerken van de tas of kledingstuk
* een kostprijsberekening, planning voor productie en inkoopplanning maken

Tussen deelnemer en MARAblu wordt een studieovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst bevat onder meer het studieprogramma met leerdoelen, de examencriteria en -procedure, studievoorwaarden, studiebegeleiding en algemene leveringsvoorwaarden. Bij betaling van een opleiding, module of cursus gaan MARAblu en jij deze studieovereenkomst aan.
examen (meesterproef)

In deze laatste module leg je de meesterproef af als examen.

De meesterproef bestaat uit een opdracht voor een tas of kledingstuk met een selectie uit (vooraf niet bekende) eisen.

Je moet technieken toepassen naar eigen inzicht naar de voorwaarden die worden gesteld aan de vormgeving, afmetingen, tassysteem, technieken, stikwerk, versteviging en materialen. Je leert ook nieuwe combinaties van technieken toepassen.
De opdracht moet geheel binnen 8 lessen van 2,5 uur = 20 uur worden gerealiseerd.

We verklappen vast: een eis die we altijd stellen is die van het gebruiken van minstens één recycled of duurzaam materiaal. Gewoon, we houden van de natuur en onze planeet dus het gebruik van recyclede of duurzame materialen is de norm! En ook kleine beetjes helpen.

Een met goed gevolg afgelegde meesterproef geeft recht op het diploma ‘professioneel tassendesigner & leerbewerker’.
Hierna kun je gevorderdencursussen of aanvullende cursussen volgen om je kennis verder te verbreden.


INFORMATIE OP EEN RIJTJE

* 3 basismodules en 8 volgende modules vereist
* 8 dagdelen van 2,5 uur (3 dagen)
* lessen op woensdag, vrijdag en zaterdag
* inbegrepen is het gebruik van alle garens, leerbewerkingsmachines en handgereedschappen
* niet inbegrepen zijn het leer en fournituren. Reken op een bedrag tussen €25,- en €50,-
* €425,- inclusief koffie & thee
* ook als losse cursus te volgen

 

Tussen deelnemer en MARAblu wordt een studieovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst bevat onder meer het studieprogramma met leerdoelen, de examencriteria en -procedure, studievoorwaarden, studiebegeleiding en algemene leveringsvoorwaarden. Bij betaling van een opleiding, module of cursus gaan MARAblu en jij deze studieovereenkomst aan.

 

mooooooii

RESULTATEN OPLEIDING | CURSUSSEN

RESULTATEN

lesmomenten

  OCHTEND MIDDAG 1 MIDDAG 2
Woensdag 9.30 - 12 12.30 - 15.00 15.00 - 17.30
Vrijdag 9.30 - 12 12.30 - 15.00 15.00 - 17.30
Zaterdag 9.30 - 12 12.30 - 15.00  

 

 

lesmomenten

Woensdag 9.30 - 12 uur
12.30 - 15 uur
15 - 17.30 uur
Vrijdag 9.30 - 12 uur
12.30 - 15 uur
15 - 17.30 uur
Zaterdag 9.30 - 12 uur
12.30 - 15 uur

 

 

LES

LESSEN

dagen en tijden?

ERVARINGEN

Wat zeggen cursisten van de opleiding & cursussen over hun ervaringen met MARAblu?

Lees wat ze vonden van de sfeer, kwaliteit van de opleiding en de lessen.

Wil je meer weten of je aanmelden voor een opleiding of cursus?

Els - Something Else Bags

Als je eenmaal binnenkomt in het atelier van Mara om een cursus te volgen dan ben je verkocht! Want na het maken van je eerste tas ben je zo blij met het resultaat dat het naar meer smaakt.

Daarnaast is het ook leuk om nieuwe technieken te leren. Mara leert je alle vaardigheden bij en begeleid je daarbij op een positieve manier. Er is veel keus aan materialen zoals leer en fornituren. Kortom een aanrader als je een cursus 'tassen maken' wilt volgen!

Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijfje naast mijn baan opgezet waarin ik tassen maak op bestelling en workshops geef met veel plezier en voldoening.

Enny

Leuke opleiding!

Na eerst een workshop, ben ik in september begonnen met de opleiding. Al een aantal mooie tassen gemaakt; het meest trots op mijn boekentas Jack.

Mara laat je erg vrij in ontwerp en uitwerking, maar met vragen kun je altijd bij haar terecht. Mara is een flexibele en altijd goed gehumeurde vrouw!

Bianca

Per module een bepaalde soort tas

Een van de reden waarom ik juist voor Marablu heb gekozen is dat je een bepaalde soort/style tas kunt maken pèr module. Dat is ook nog eens een module naar eigen keuze. Voor mij is dat belangrijk geweest omdat ik helaas de tijd niet heb om de gehele cursus met álle modules te volgen en ik al het een en het ander zelf kan maken.

Nog een niet al te onbelangrijke reden is dat Mara een leermeester is en een erkend bedrijf runt. Dus als je iets op de juiste manier wil leren, dan ben je hier op het juiste adres!

Hier komt nog bij dat Marablu veel keuze heeft uit allerlei soorten leer, fournituren en vele verschillende industriële naaimachines heeft staan naast alle andere apparatuur die je nodig hebt om elke tas te kunnen maken die je maar wil maken.
Heb je iets specifieks nodig dan kan Mara dat voor je bestellen. Erg handig!

Mocht je nu nog twijfelen dan kan ik nog zeggen dat het waar is wat er in de vooraf gaande reviews staat, er is een ontspannen sfeer en Mara is zeer professioneel én erg aardig!

Monique

Aanrader

Mooi hoe je je creativiteit in je tas kunt stoppen. Het is iedere keer weer een feestje om naar Marablu te gaan. De gezelligheid, de professionaliteit & kundigheid van Mara.

Je leert veel in een korte tijd. Van ontwerp, patroon tekenen tot het in elkaar zetten van je eigen handgemaakte tas. Aanrader!

Inge Gouka - via UWV

Sinds maart 2021 volg ik de vakopleiding tassen design en leer bewerking naar volle tevredenheid bij Marablu.

Zij is een zeer deskundige vakvrouw op het gebied van tassen en leer.
Mara is zeer gedreven en heeft veel persoonlijke aandacht voor haar cursisten.

De lessen zijn volgens duidelijke modules qua moeilijkheidsgraad opgebouwd en dat zorgt er voor dat het voor ieder nivo goed te volgen is.
Mara is zeer geduldig en altijd bereid om iets nog een keer uit te leggen.

In een rustige en ontspannen sfeer is deze opleiding dan ook voor iedereen bereikbaar, en ik beveel hem dan ook van harte aan.

Ineke

Geweldige leuke leerzame opleiding

Ik heb bijna alle modules klaar en ben al bezig met mijn examen onderdeel.

Tussen de modules door heb ik ook andere dingen gemaakt, daar krijg je ook de ruimte voor. Zoals een leren rok, - schort, - poef en nog wat andere dingen.
Daar de sfeer zo geweldig is, zal ik het straks wel missen als ik klaar ben.

Cato

Deze opleiding voorziet in alle kennis op het gebied van materialen en technieken om een tas of kledingstuk te maken.
Ontzettend leuk om te zien hoe een tas of kledingstuk van leer onder je handen ontstaat!

Mara leert je de bijzonderheden van het materiaal wat je kiest voor de uitvoering van je project. Ook hoe je met industriële machines werkt leer je binnen deze opleiding.
Nu ik alle modules heb gedaan kan ik eigenlijk alles maken wat ik wil en kan ik mijn ontwerpen ook gaan verkopen in onze winkel. Ik ben zeer tevreden over deze opleiding en over de docent.

Femke

Ik ben al een tijdje bezig met deze opleiding bij Marablu.
De groepjes zijn klein en de persoonlijke benadering vind ik erg prettig.

Tot nu toe heb ik ongeveer 6 modules gedaan en ben ik steeds aangenaam verrast door het resultaat.
De sfeer is gezellig en Mara heeft ontzettend veel geduld bij het uitleggen.

Ook als je vaker dezelfde vraag stelt 🙂 Dus ik hoop nog een tijdje door te gaan met deze veelzijdige opleiding. Aanrader wat mij betreft!

Brigitte - diverse cursussen

Passie voor leer....

kun je hier heerlijk kwijt,

Tassen, kussens, rokjes in allerlei maten en verschillende leermaterialen en kleuren.
Lekker ruimtelijk ingericht en geduldige docente 🙂

Evelien

Voor ieder wat wils!

Een eendaagseworkshop, naaicursus en tas maken met een bestaand patroon van Mara, een eigen ontwerp maken en patroontekenen? Het kan allemaal bij Mara!

Er is overigens ook keuze uit veel mooie verschillende kleuren en soorten leer.

Ans Laurier

Tassen maken

Cursus bij Mara, super. Al heel wat mooie tassen gemaakt

Ik ben al een tijdje bezig met deze opleiding bij Marablu.
De groepjes zijn klein en de persoonlijke benadering vind ik erg prettig.

Angelique van Delft

Mooie tassen van leer

Vandaag weer les gehad van de altijd geduldige en gezellige Mara.
Al heel wat mooie tassen gemaakt. De cursus ruimte is groot en licht en voelt erg ontspannen aan.

Mara geeft je alle ruimte en legt alles heel geduldig en vakkundig uit. Er zijn voldoende machines aanwezig zodat je niet op elkaar hoeft te wachten. Een echte aanrader!!

Linda - cursus gevoerde tas maken

6 daagse cursus tas maken

Ik heb een supermooie tas gemaakt bij Mara.
De sfeer is heel goed en de tassen zijn stuk voor stuk prachtig.
Ik heb er al ontzettend veel van geleerd.
Eerder nooit genaaid maar toch met een hele mooie tas naar huis.
Het is echt een aanrader en ontzettend leuk om met leer te werken.

Charlotte

Tassen maken

Leuke, gezellige en leerzame lessen van de gepassioneerde zeer kundige en gezellige Mara.

Claudia

ONTSPANNEN CREATIEF BEZIG ZIJN

Ik ben ruim een jaar wekelijks naar het grote, mooie en gezellige atelier van Mara geweest. Ik heb niet de opleiding gevolgd maar heb elke keer een strippenkaart gekocht met 10 lessen.

Lekker creatief bezig zijn onder begeleiding van een geduldige, zeer creatieve vakvrouw, die ook nog in staat is om een gezellige ontspannen werkomgeving te creëren.
En daarbij ook nog leuke tassen en een rokje gemaakt, allen nog steeds in gebruik.

Niet twijfelen gewoon een strippenkaart kopen. Krijg je echt geen spijt van!

Josina

Geweldige Cursus

Werken met leer is zo super leuk een ontspanning voor je geest vind ik , de sfeer bij Mara is ontspannen , ik wil er zeker nog een hele poos les nemen. Heb al veel leuke tassen gemaakt.

hierom

MARAblu

WAAROM kies je

Vertrouw op onze expertise

Met fulltime ervaring in het vak sinds 2004 ben je verzekerd van de juiste kennis en expertise op het gebied van tassendesign, leerbewerking en -productie.

meer dan 25 cursussen & opleidingen

geregistreerd kort beroepsonderwijs

basisopleiding - in 3 weken of 8 dagen

jaaropleiding - 6 maanden ook mogelijk

Een uitstekende basis om zelf aan de slag te kunnen

Goed ingericht atelier

Uit je hoofd en in je handen. Het is prettig werken in ons uitstekend uitgerust atelier waar het barst van de creativiteit! De showroom ter inspiratie, werkplaats voor jou. 

175 m2 werkruimte & showroom

5 grote werktafels - 3m2

7 stikmachines, 2 schalmmachines

max 8 personen; veel individuele aandacht

wat je ogen zien maken jouw handen

Gemakkelijk lessen volgen

We leren je alle kneepjes van het vak en Mara deelt haar technische kennis en ervaring van alle jaren graag met je. Zodat jij de mooiste tassen kan realiseren.

kies uit 8 lesmomenten per week op wo-vr-za

instromen op elk moment in lesgroepen

volg je eigen tempo cursussen & opleidingen

geen ervaring vereist

lessen inhalen en 2-wekelijks lessen mogelijk

Handig om te weten

With love & respect.
Gestart uit liefde voor leer, altijd met respect voor de natuur.
Leer, huiden en vachten zijn prachtige en luxe natuurlijke materialen.

aandacht voor werken met duurzame en recyclede materialen

gratis gebruik van garens & patroonpapier

Gratis cursusmap bij aanvang basismodule

binnen 1 werkdag antwoord (zo & ma gesloten)

FAQ

FAQ's

vragen? antwoorden.

Wanneer kan ik starten met een cursus of opleiding?

Je kunt op elk moment starten, zelfs volgende week al. De groepen bestaan uit cursisten die individueel hun opleiding of cursus volgen. De één is bijna klaar, de ander net gestart.
Leuk om te zien wat anderen maken en je leert nog eens wat extra's!

Zijn de lessen van de snelcursus tegelijk met de lessen van de andere cursussen?

Ja, de lessen zijn klassikaal dus alle cursisten volgen op dezelfde dagdelen lessen. Ieder volgt wel zijn eigen individuele traject op zijn eigen tempo.

Hoe lang duurt een opleiding?

De basisopleiding en gevorderdenopleiding bestaan uit 25 dagdelen, de gehele vakopleiding uit 96 dagdelen. Afhankelijk van hoeveel dagdelen je lessen kan volgen, rond je de basis- of gevorderdenopleiding op zijn snelst in 8 dagen al af! De vakopleiding kan je in 32 dagen al afronden.
Langer over de opleidingen doen, bijvoorbeeld één jaar is uiteraard ook prima. 

Kan ik een keer langs komen om te komen kijken?

Natuurlijk kan dat. Wel op afspraak, dan weten we zeker dat we tijd voor je kunnen maken. Neem contact op om een datum en tijd af te spreken.

Hoe zit het met vakanties?

Wanneer je voorafgaand aan de start van je module je vakantie doorgeeft, worden die weken uitgezonderd van de regel dat je 25% van je dagdelen mag uitlopen. De schoolvakanties (we volgen regio Zuid) is MARAblu gesloten en ook die weken tellen niet mee voor de 25% uitlopen-regel.

Ik werk onregelmatig, wat nu?

We moeten even overleggen. Wanneer je bijvoorbeeld een maandrooster hebt, plannen we je lessen voor die maand in. Als je werk hebt waarbij je pas op het laatste moment weet of je komen kan wordt het lastig om je in te plannen.

Kan ik een deel van de opleiding volgen?

Je kunt in ieder geval de basisopleiding volgen als apart deel van de gehele opleiding. Daarna kun je de voortgezette opleiding volgen met daarin bijna alle modules van het 2e deel van de vakopleiding.
Je kunt alle modules van de opleidingen ook los volgen als cursus en wanneer je deze met goed gevolg hebt afgerond, ook de meesterproef doen. 

Wel tassen maken maar geen leer gebruiken, kan dat ook?

Natuurlijk! De technieken van leerbewerken en leer stikken zijn goed toepasbaar op andere materialen waar je tassen van kan maken, zoals vissenleer en fruitleer maar ook alternatieven als filmbanners, zeil, dekens, non-wovens, uniformen… de mogelijkheden om recyclede materialen te gebruiken zijn eindeloos. En we juichen het gebruik van de materialen van harte toe.

Ik wil werken met leer maar andere producten maken dan tassen, kan dat?

In de cursus van 10 dagdelen kun je elk item van leer maken wat je wil. Iets voor je interieur, fashionitems maar ook de rand van een spiegel bekleden met leer, een hondenhalsband of een lampenkap van leer, dat kan allemaal. In andere cursussen en de modules van de (basis-)opleiding maak je over het algemeen tassen. De technieken die je nodig hebt om leer te bewerken komen in deze modules aan bod.

Ik heb geen ervaring met een naaimachine, is dat erg?

Nee hoor, helemaal niet. Bijna iedereen die start heeft weinig tot geen ervaring en nog minder deelnemers hebben ervaring met industriële leer-stikmachines.

MEER INFORMATIE?

Benieuwd naar de mogelijkheden om opleidingen of cursussen 'Tassendesign & leerbewerken' te volgen?

Altijd lastig om zo, vanaf een website, meteen te besluiten of
een opleiding of cursus volgen bij MARAblu iets voor je is.
Maak een afspraak om te komen kijken.